Από την Eλενα-Νατάσα Καΐτσα | Εικονογράφηση: Ελένη Τσακμάκη

Με retro αλλά και πολύ trendy style, ο γάτος της MOREL μας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο υπαίθριο καλλιτεχνικό φεστιβάλ της Αμερικής στην κόκκινη έρημο του Κολοράντο.

Πιστό στο ραντεβού κάθε Απρίλιο, το Coachella Valley Music & Arts Festival, είναι το πλουσιότερο καλλιτεχνικό event στον κόσμο. Αυτή η μεγάλη γιορτή με τις hippie εμφανίσεις που γίνονται το θέμα της ημέρας, ενέπνευσαν φέτος το γάτο Νomad της Μorel. Ένα διεθνές brand άμεσα συνδεδεμένο στη συνείδηση των καταναλωτών με το πνεύμα της «ταξιδιωτικής περιήγησης», εμπνευσμένο από μοδάτους πολιτισμικούς προορισμούς. Ας πάμε, λοιπόν, στην Coachella, με ξεναγό τον Nomad.

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 20 χρόνια με τους Pearl Jam να ψάχνουν χώρο για την συναυλία τους καθώς κανείς δεν τους δεχόταν. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να υπάρχει μία μέρα αφιερωμένη σε πολλά είδη μουσικής, όπως indie, hip hop, rock και electro. Με τα χρόνια ήταν τόσο μεγάλη η απήχηση, που από μία μέρα πλέον διαρκεί δύο τριήμερα του Απρίλη. Από εκεί έχουν περάσει διάσημα ονόματα, όπως Madonna, Gorillaz, Dr.Dre, SnoopDog, Radiohead, Prince, Kanye West, Jay Z και πρόσφατα The Weeknd, Beyonce, Eminem. Το φεστιβάλ λειτουργεί και σαν χώρος επίδειξης εντυπωσιακών καλλιτεχνικών δημιουργημάτων της Οπτικής Τέχνης – Visual ART, της τέχνης εγκατάστασης – installation ART και τεράστιων γλυπτών που στέκονται ή ίπτανται στον χώρο. Το κυριότερο είναι ότι ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος της Coachella είτε χορεύοντας, είτε ως ντι-τζέι ή ακόμα οργανώνοντας ένα πάρτι.

Dress code
Υπάρχει ένας… νόμος που πρέπει να τηρείται: H Coachella έχει το δικό της στιλ στο ντύσιμο. Boho φορέματα, γιλέκα με κρόσια, δαντέλες, γαλότσες συνδυασμένες με κοντά σορτς. Must τα πλεξιδάκια και τα στεφανάκια με τα λουλούδια στο κεφάλι για τις γυναίκες και φυσικά τα γυαλιά ηλίου. Γιατί πώς αλλιώς θα αντέξεις τον ήλιο της ερήμου; Ακόμα και αυτά βασίζονται σε retro style γιατί όλα στην Coachella δίνουν μία γεύση από δεκαετία του 60’ σε έναν σύγχρονο ρυθμό.