Ξεκινώντας να γράψω το editorial γι’ αυτό το τεύχος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν, σε αυτή την προσπάθεια για την νέα κι ανανεωμένη έκδοση του ιστορικού αλλά και για πολλά χρόνια μοναδικού στον χώρο περιοδικού της Π.Ε.Ο.Ο, τα «ΟΠΤΙΚΑ ΝΕΑ», τα οποία πλέον αποκτούν σύγχρονη, πιο λειτουργική, μοντέρνα μορφή και δομή με ύλη η οποία ανταποκρίνεται στην τρέχουσα πραγματικότητα, τις τάσεις της μόδας, τις εξελίξεις στον κλάδο σε επίπεδο συνδικαλιστικό αλλά και επιστημονικό, δηλαδή, ένα πλήρες εργαλείο ενημέρωσης για τον Έλληνα οπτικό.

Είμαστε πλέον στο τέλος της άνοιξης του 2018 και η κατάσταση στην αγορά συνεχίζει να χειροτερεύει, προκαλώντας συνεχή «οικονομική αιμορραγία» στις επιχειρήσεις μας. Ελπίδα παραμένει η ομόφωνη αντίδρασή μας απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και του ΕΟΠΠΥ. Η ομοιογένεια που επιδείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Προσωπικά ως Πρόεδρος της ΠΕΟΟ θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους οπτικούς για την στάση τους στο θέμα της υπογραφής της σύμβασης. Έγινε φανερό ότι όλοι κατανοήσαμε το συμφέρον μας, το οποίο θα υπερασπιστούμε παρ’ όλη την πίεση που δεχόμαστε σε όλα τα μέτωπα. Στο θέμα της υποβάθμισης των ΤΕΙ, αλλά και ειδικότερα στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων για την οπτομετρία, δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο.

Έχουμε δείξει πλέον τη δύναμή μας και δεν θα ανεχτούμε άλλοι ν’ αποφασίζουν για εμάς, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας αλλά και του κλάδου της Οπτικής και της Οπτομετρίας.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω έμφαση στο θέμα της ανταποδοτικότητας των χρημάτων, τα οποία προσφέρουμε όλοι με την μορφή της ετήσιας συνδρομής μέλους. Το Δ.Σ. της ΠΕΟΟ αποφάσισε να προχωρήσει μεταξύ άλλων προωθητικών ενεργειών και σε ετήσια διαφημιστική καμπάνια για τα οπτικά είδη, έτσι ώστε τα χρήματα που συνεισφέρει κάθε οπτικός να πιάσουν ‘’τόπο’’ και να φέρουν τον πελάτη στο κατάστημά μας. Έναν πελάτη που να έχει άρρητα συνδεδεμένη την αγορά οποιουδήποτε οπτικού προϊόντος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από τα οπτικά καταστήματα. Καθώς όμως αυτό το θέμα, έχει αλυσιδωτά ως αποδέκτες και τους προμηθευτές Οπτικών Ειδών, ζητάμε την στήριξη και την συνεισφορά τους, στις ενέργειές μας, καθώς και στην νέα ανανεωμένη έκδοση των Οπτικών Νέων που κρατάτε στα χέρια σας.