Αγαπητοί Συνάδελφοι,
οι πιέσεις για υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ όσο εμείς είμαστε ενωμένοι δεν έχουν αποτέλεσμα. Έτσι και θα συνεχίσουμε. Θέλω να πιστεύω πως η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει κατανοήσει το πρόβλημά μας.

Δεν αντέχουμε χρηματοδότηση αυτή την περίοδο. Μερικά χρόνια τώρα η κοινωνία μας βάλεται από πρόσθετα βάρη, φόρους, ακρίβεια, μείωση μισθών και συντάξεων, τράπεζες μη συνεργάσιμες, αύξηση ανεργίας. Σαν αποτέλεσμα, αυτά τα μέτρα έχουν οδηγήσει τη νεολαία μας για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Έχουν οδηγήσει την αγορά σε τέλμα και τις επιχειρήσεις να κλείνουν καθημερινώς.

Στο επάγγελμά μας δυστυχώς έχουν ειπησέλθει και καινούργιοι διεκδικητές των προϊόντων που διαθέτουμε. Είχαμε και έχουμε τους οφθαλμίατρους, τα φαρμακεία, τα παράνομα οπτικά, τα πολυκαταστήματα, τις μπουτίκ, τις μαϊμούδες και τους συναδέλφους εντός ή εκτός παρένθεσης που πουλούν σχεδόν στις τιμές αγοράς, νομίζοντας πως έτσι θα επιπλεύσουν των υπολοίπων.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουν τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε κυκλοφορήσει και που ισχύει στην Ευρώπη. Και επειδή όλα αυτά μας μαυρίζουν την καρδιά ας πούμε και κάτι ευχάριστο: Ο ΕΟΠΥΥ άρχισε να πληρώνει τα χρέη του προς εμάς του ΥΠΑΔ/ΟΠΑΔ και του οίκου του Ναύτου. Χρειάζεται επίσκεψη στα ταμεία για να ενεργοποιηθεί ο κλειδάριθμος κλπ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σε επίσκεψή μας στο Υπουργείο μας υποσχέθηκαν πως θα μας εξωφλήσουν όλα τα ταμεία μέχρι τέλος Ιουνίου. Θα είδωμεν.

Στην συνάντηση αυτή θέσαμε και το πρόβλημα με τα γυαλιά ηλίου και τους τονίσαμε πως είναι προστατευτικά, θεραπευτικά και πως θα πρέπει να συμπληρώσουν στον Νόμο πως υπάγονται στα συναφή με την όραση, και διατίθενται μόνο από τα Οπτικά καταστήματα. Μας υποσχέθηκαν πως θα το μελετήσουν.

Αγαπητοί νέοι συνάδελφοι πρέπει να αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τα κοινά του κλάδου μας. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Νέα μυαλά, νέες ιδέες, όρεξη για προσφορά. Αλλιώς θα πηγαίνουμε από τοκακό στο χειρότερο. Ελάτε στο Σωματείο να διεκδικήσετε θέσεις στο Συμβούλιο, για να αποχωρήσουν όσοι είναι χρόνια που ασχολούνται. Να το εκλάβετε σαν έκκληση. Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μιχαήλ Αντ. Κουμπενάς
Πρόεδρος Π.Ε.Ο.Ο.