Και αισίως φτάσαμε το Πάσχα και συνεχίζουμε.

Με τον ΕΟΠΥΥ να μας κρατάει σε ομηρία αλλά και με το μέτωπο όλων των οπτικών αρραγές, ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής σύμβαση, η οποία θα έθετε σαφώς σε ρίσκο την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων μας.

Βέβαια οι συνταγές εκδίδονται με το σταγονόμετρο, οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για γυαλιά τα οποία δεν θεωρούν ως είδος «πρώτης ανάγκης» και η αβεβαιότητα για το αύριο κυριαρχεί παντού, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας στην οποία ανήκουμε κι εμείς ως καταναλωτές αλλά και ως εμπορευόμενοι.

Και εν τω μέσω αυτής της δίνης, τα γυαλιά ηλίου πωλούνται ακόμη και σε «κρεοπωλεία», αμφιβόλου ποιότητας site γεμάτα με αμφισβητήσιμης προέλευσης mode πρεσβυωπικά γυαλιά και επιπλέον οι φακοί επαφής φιγουράρουν σε Jumbo και άλλα πολυκαταστήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την Δημόσια Υγεία.

Όταν θέσαμε τα παραπάνω προβλήματα στους κ.κ. Υπουργό κο Ξανθό, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη και στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κο Μπερσίμη, εισπράξαμε…σιωπή!

Κι εδώ τίθενται σοβαρά ερωτήματα:

• Γιατί δεν εφαρμόζετε τους Νόμους κύριοι Κυβερνώντες;
• Γιατί διακινδυνεύετε την Δημόσια Υγεία;
• Γιατί αφήνεται ανενόχλητο το παρεμπόριο να ανθεί;

Οι Οπτικοί πληρώνουν φόρους, είναι νομοταγείς, προσφέρουν στην ελληνική οικονομία και παρ’ όλα αυτά η γνώμη τους δεν μετράει για την πολιτεία.

Συνάδελφοι, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιστεύουμε ότι η ενότητα και μόνο, φέρνει αποτελέσματα. Μην περιμένουμε από καμία κυβέρνηση να μας λύσει το πρόβλημα εάν δεν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι όπως είμαστε σήμερα.

Εν τω μεταξύ, προχωράει η αίτηση για αναστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η ζωή συνεχίζεται.

«Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος, και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη.»
Rudyard Kipling, 1865-1936, Άγγλος συγγραφέας, Νόμπελ 1907 (από το «Βιβλίο της Ζούγκλας»)

Κατσαβός Παναγιώτης
Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Ο.Ο.