Η μαθήτρια Λόουρι Μουρ από το Νότινγχαμ έγραψε μια επιστολή ζητώντας μια πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ που να φοράει γυαλιά.

«Είμαι εννέα ετών και για πρώτη φορά φόρεσα γυαλιά όταν ήμουν ενός έτους. Οι γονείς μου παρατήρησαν ότι σκόνταφτα συνεχώς. Τώρα αισθάνομαι αρκετά καλά με τα γυαλιά μου, αλλά παλιά ένιωθα άβολα. Ανησυχούσα για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για τα γυαλιά. Έγραψα μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Robert Iger, γιατί είδα ότι δεν υπήρχαν πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ με γυαλιά. Οι χαρακτήρες με γυαλιά αποκαλούνταν “nerds”. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Θέλω και άλλα μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο να έχουν μία ηρωίδα με γυαλιά. Εάν υπάρχει κάποιος με γυαλιά που μπορούν να κοιτάζουν και να θαυμάζουν τότε θα ξέρουν ότι οι άνθρωποι με τα γυαλιά είναι όμορφοι. Θα κάνει τα παιδιά να ανησυχούν λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Στα τηλεοπτικά προγράμματα, παρατήρησα ότι οι χαρακτήρες βγάζουν τα γυαλιά τους όταν θέλουν να φαίνονται όμορφοι, οπότε όταν φορούσα φόρεμα, έβγαζα κι εγώ τα γυαλιά μου. Στην ταινία Princess Diaries, υπάρχει ένα κορίτσι με σγουρά μαλλιά που φορά γυαλιά. Για να γίνει πριγκίπισσα, ο άντρας πήρε τα γυαλιά της και τα έσπασε. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά κακό. Χωρίς τα γυαλιά μου δεν μπορώ να δω. Έχω φίλους που φορούν γυαλιά αλλά όχι συνέχεια. Εγώ φοράω τα γυαλιά μου όλη την ώρα.

Υπάρχει μια εικονογράφος από το Νότινγχαμ, η Νάταλι Όουεν, η οποία δημιούργησε για μένα μια πριγκίπισσα τύπου Ντίσνεϊ με γυαλιά. Το έχουμε σε κάδρο στο σπίτι. Η πριγκίπισσα φοράει ένα πορτοκαλί και χρυσό φόρεμα που λάμπει. Έχει μακρά, απίστευτα καστανά μαλλιά και είναι πραγματικά όμορφη. Τώρα γράφω μια ιστορία γι’ αυτήν και η Νάταλι το εικονογραφεί. Θα ήθελα να πω στα μικρά κορίτσια ότι είναι όμορφα όπως κι αν είναι. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς φαίνονται και για το τι γυαλιά έχουν. Τα γυαλιά μου είναι κυκλικά και μαύρα. Το άλλο ζευγάρι μου είναι χρυσαφένιο και γκρι. Μου αρέσουν και τα τετράγωνα σχήματα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι ερωτευμένη με τους κύκλους. Δεν θυμάμαι πόσα ζευγάρια γυαλιά έχω. Δεν τα έχω κρατήσει όλα επειδή τα ανακυκλώνουμε μέσω μιας φιλανθρωπίας που τα δίνει σε άλλα παιδιά που μπορεί να τα χρειάζονται… Από τότε που έγραψα την επιστολή, πολλοί άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου. Από εφημερίδες, περιοδικά, την ισπανική τηλεόραση και την εκπομπή Good Morning Britain, μίλησα και σε ένα παγκόσμιο συνέδριο. Έμεινα έκπληκτη. Από μια μικρή αθώα επιστολή  εξελίχθηκε σε εκστρατεία. Το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω τη διαφορά, και το πέτυχα».

Η Λόουρι ήταν προσκεκλημένη να μιλήσει στο συνέδριο του 2019 Sightgeist, που φιλοξενήθηκε από φιλανθρωπικό ίδρυμα για την υγεία των ματιών μαζί με τους καθηγητές Brian Cox, James Chen και June Sarpong.