Δελτίο Τύπου ΠΕΟΟ

Με αφορμή την εμφάνιση στην αγορά, συσκευών μασάζ που υπόσχονται θεραπεία πλήθους οφθαλμικών παθήσεων καθώς και λύση σε διάφορα προβλήματα όρασης, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και συχνά από διαδικτυακές πλατφόρμες αμφίβολης νομιμότητας, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών θα ήθελε να συστήσει στο καταναλωτικό κοινό να είναι επιφυλακτικό και προσεκτικό.

Είναι σημαντικό να διασταυρώνει τα στοιχεία των εταιριών που εμπορεύονται ανάλογα προϊόντα, και να αναζητά τις σχετικές πιστοποιήσεις. Σε θέματα υγείας, οι πιστοποιήσεις οφείλουν να είναι από αρμόδιους κ αναγνωρισμένους φορείς, και όχι αόριστες κ αναξιόπιστες.

Επιπλέον, θέλει μεγάλη προσοχή στην παραχώρηση οικονομικών σας πληροφοριών (στοιχεία πιστωτικής κάρτας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού) σε ιστότοπους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για ασφαλείς συναλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο για τα μάτια σας, έχουν ο οφθαλμίατρος και Οπτικός-Οπτομέτρης σας, τις συμβουλές των οποίων είναι σημαντικό να ακολουθείτε και να εμπιστεύεστε.

Πάντα στην υπηρεσία της όρασής σας,

Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2018