ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (Π.Ε.Ο.Ο) εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών της και προασπιζόμενη τα συμφέροντα και μόνο των Οπτικών-Οπτομετρών, συνεργάσθηκε άψογα με τα Δ.Σ του Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος (Σ.Ο.Ο.Β.Ε) και του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (Σ.Ο.Ο.Ε). Αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης ήταν η κατάθεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή 3/3/2017 Αιτήσεως Ακυρώσεως με αιτούντες όλους τους Συλλόγους και κάποιους οπτικούς ατομικώς κατά των διοικητικών πράξεων – αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ, με τις οποίες, αφού χαρακτηρίσθηκαν εσφαλμένως οι οπτικοί ως πάροχοι ιατροτεχνολογικών προϊόντων, μας ζητήθηκε να συμβληθούμε με τον Οργανισμό προσχωρώντας υποχρεωτικά σε σύμβαση το περιεχόμενο της οποίας καθορίσθηκε μονομερώς από τον ΕΟΠΥΥ κατά παράβαση κάθε αρχής νομιμότητας και συνταγματικών διατάξεων.

Σημειώνεται ότι και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας (Ε.Α.Ο.) ήταν σύμφωνη με την ενέργεια.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η επόμενη άμεση νομική μας ενέργεια με στόχο την διατήρηση του υφισταμένου καθεστώτος συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ της Π.Ε.Ο.Ο, επισημαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο αγώνας μας έχει ήδη ξεκινήσει και καλεί τους Οπτικούς-Οπτομέτρες όλης της χώρας, να μην προβούν στην υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης με τον Οργανισμό, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποδειχθεί αναξιόπιστος. Το να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωση μας.