Τους τελευταίους μήνες το ΔΣ σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του, ασχολήθηκε με όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα αντιμετώπισε καταγγελίες για παράνομη διάθεση οπτικών ειδών, ελέγχου της λειτουργίας ιδιωτικών σχολών οπτικής, ενώ σημαντική ήταν και η συνάντηση με τον σύλλογο εισαγωγέων.

Ειδικά το ΔΣ απασχόλησε η συνεχιζόμενη ασάφεια με τον ΕΟΠΥΥ που δημιουργεί προβληματισμό στους συναδέλφους. Καταδίκασε τις μονομερής επαφές, με τον οργανισμό, που επιδιώκουν διάφοροι σύλλογοι χωρίς φανερή ατζέντα.

Παράλληλα συζήτησε το θέμα της αδράνειας του ΣΑΕΠ και αποφάσισε την αποστολή επιστολής και επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε ήδη.

Έπειτα από ανάλυση ειδικών συμβούλων του ΔΣ αποφασίστηκε η παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για την μείωση του ΦΠΑ σε διάφορα Οπτικά είδη. Η ενέργεια αυτή έχει γίνει και στο παρελθόν από την ΠΕΟΟ μελετώντας και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Το σημαντικότερο γεγονός αυτής της περιόδου ήταν η διοργάνωση από την ΠΕΟΟ της Πανευρωπαϊκής Συνέλευσης της ECOO στην Αθήνα. Η διοργάνωση που έγινε με μεγάλη επιτυχία περιελάμβανε και ημερίδα της ΠΕΟΟ με την εταιρεία UNION. Πλήρες ρεπορτάζ υπάρχει σε άλλη στήλη. Έπειτα απο αίτημα πολλών συναδέλφων αποφασίστηκε η διοργάνωση και άλλων ημερίδων σε συνεργασία με εταιρείες του χώρου. Το ίδιο διάστημα οργανώθηκαν νέες δράσεις με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την βοήθεια απόρων που χρειάζονται οπτομετρική φροντίδα.