Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι στο χέρι μας.
Εκτός από την την τήρηση των βασικών αρχών ορθής οδήγησης η όραση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφαλή αλλά και στην άνετη οδήγηση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών ενημερώνει για τις επιλογές που μπορούν να προσφέρουν οι νέοι οφθαλμικοί φακοί που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
Κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου (για φέτος 20/11), γιορτάζεται  η Παγκόσμια  Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία ακούσιου θανάτου από τραυματισμό.
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο τραυματίζονται από τροχαία ατυχήματα 30.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2.000 καταλήγουν.
Μία από τις κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων είναι η  ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΟΡΑΣΗ των οδηγών.
Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορούν ειδικοί οφθαλμικοί φακοί που κάνουν την οδήγηση σε ακραίες συνθήκες, νύχτα με βροχή κλπ πολύ πιο ασφαλή, χαρίζοντας καθαρή όραση αυξάνοντας το κοντράστ και μειώνοντας το θάμπος που προέρχεται απο τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων.
Σαν Οπτικοί Οπτομέτρες τιμώντας αυτή τη μέρα και δίνοντας μεγάλη αξία στην πρόληψη ,θα θέλαμε να σας προτείνουμε τους πιο κάτω τρόπους πρόληψης :
1) Κάντε τακτικούς οπτομετρικούς ελέγχους.
2)Χρησιμοποιήστε ειδικούς οφθαλμικούς φακούς, που θα συμβάλλουν αφ’ ενός στην σωστή όραση  κατά την διάρκεια της ημέρας και αφ΄ετέρου θα ελαχιστοποιήσουν το θάμπος και θα αυξήσουν την αντίθεση, (τα δυο κύρια προβλήματα της όρασης) κατά την διάρκεια της νύχτας .
3)Επισκεφτείτε τον Οπτικό-Οπτομέτρη σας και εμπιστευτείτε τον . Είναι ο μόνος που μπορεί να βρει την κατάλληλη και ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημά σας για σωστή όραση.
Η πρόληψη σώζει ζωές. Ο Οπτικός-Οπτομέτρης σας γνωρίζει και θα σας προτείνει τον ειδικό οφθαλμικό φακό που έχετε ανάγκη. Είμαστε κοντά σας και όλοι μαζί συμβάλουμε στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών
                                                                                                                                               www.peoo.gr