Με αφορμή κάποιες δηλώσεις του κ. Γεωργακόπουλου αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι είναι αποφασισμένος να σπάσει το «απόστημα» με τις «μαϊμού» συνταγές για γυαλιά μυωπίας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι συμφωνούμε απόλυτα μαζί του . Μάλιστα όταν δημοσίευσε ο ΕΟΠΥΥ την εγκύκλιο η οποία αφορά τον έλεγχο των γυαλιών, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ είχαμε προσφέρει και την βοήθειά μας σαν Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών στο να βρούμε χορηγούς για την αγορά των ειδικών μηχανημάτων μέτρησης των γυαλιών.Έτσι οι αναφορές του κ. Γεωργακόπουλου περί ξεπλύματος της βρωμιάς όχι μόνο δεν μας ακουμπάνε αλλά τις χαρακτηρίζουμε και ως συκοφαντίες απέναντι σ ένα κλάδο ο οποίος προσφέρει στην διατήρηση της δημόσιας υγείας. Εάν ο κ. Γεωργακόπουλος έχει στοιχεία για παρανομίες να τις στείλει στον εισαγγελέα και όχι να τις χρησιμοποιεί σαν άλλοθι της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις των πληρωμών των γυαλιών στους ασφαλισμένους.

Ξεχνάει επίσης ο Κος Γεωργακόπουλος οτι τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν στους Ελληνες Οπτικούς πολλά χρήματα απο εκτελεσμένες διατακτικές για τις οποίες εχουν πληρώσει ήδη και φόρους. Εννοείτε βέβαια οτι και οι ασφαλισμένοι εχουν παραλάβει απο τότε, τα γυαλιά που είχαν ανάγκη και οι προμηθευτές μας έχουν πληρωθεί.

Επίσης οι αναφορές του για το ότι το ΙΚΑ τους έστειλε μη εκκαθαρισμένες όλες τις δαπάνες του 2016, ‘’ξεχνάει’’ ότι η απόφαση να μην καταθέτουν τα χαρτιά τους οι ασφαλισμένοι στα κατά τόπους ΙΚΑ και να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στον ΕΟΠΥΥ, είναι της διοίκησης στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος.

Απο όλα αυτά γίνεται φανερό οτι ο στόχος δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ο Κος Γεωργακόπουλος αλλά η κατασυκοφάντηση του κλάδου ώστε να περάσει πιο εύκολα τα σχέδια του για χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ απο τους Οπτικούς.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το ΔΣ της ΠΕΟΟ                                                                                           Αθήνα 29/10/2017